Journal of Reconstructive Urology Dergi Hakkında
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Journal of Reconstructive Urology uluslararası hakemli, "peer-review" ve "çift-kör" sistemi ile makaleleri değerlendiren, önyargısız ve bağımsız bir dergidir. Rekonstruktif üroloji konularında makaleleri kabul etmektedir. Derginin yayım dili İngilizce ve Türkçe'dir, ayrıca Türkçe de olsa tüm basılan makalelerin başlık, özet ve anahtar kelimeleri İngilizce olarak da makalede bulunacaktır.
Journal of Reconstructive Urology, Turkiye Klinikleri Dergileri içinde yer almaktadır ve yılda 3 sayı (Nisan, Ağustos, Aralık) yayınlanır. Open Access formatında yayınlanır ve tüm yayın ve basım işlemleri ücretsiz olarak yapılır ve yazar(lar)dan herhangi bir ücret alınmaz. Makalenize dünyanın her yerinden rahatlıkla ulaşılır, böylece sitasyon oranınız, "h" indeksiniz ve bilimsel camiadaki tanınırlığınız artar.
Journal of Reconstructive Urology bilimsel anlamda yüksek kaliteli uluslararası düzeyde kliniksel, deneysel ve temel araştırma makaleleri kabul etmektedir. Ayrıca kurumlarınca kabul edilen uzmanlık tezleri, projeler, patentler, editöryel yorumlar, tıp eğitimi ve uygulamasına yönelik yeni gelişmeler, vaka sunumları, orijinal görüntüler, editöre mektuplar, yayıncılık etiği, bilimsel soru ve sorunlar ve rekonstruktif üroloji ile ilgili sosyal konular için yazılan makaleler de yayınlanır.
Dergimizin tüm editöryal ve yayıncılık süreci the International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE), the World Association of Medical Editors (WAME), the Council of Science Editors (CSE), the European Association of Science Editors (EASE), the Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan yayıncılık ilkelerine uygun olarak yapılmaktadır.
Araştırma ve Yayın Etiği İlkeleri
Journal of Reconstructive Urology'e gönderilen bilimsel yazılarda, Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği, ile ilişkili yönergeler ICMJE (International Committee of Medical Journal Editors), önerileri ve COPE (Committee on Publication Ethics) "Editör ve Yazarlar için Uluslararası Standartları" dikkate alınmalıdır. İntihal, verilerde sahtecilik ya da yanıltmacılık, yayın tekrarı, bölerek yayınlama ve araştırmaya katkısı olmayan kişilerin yazarlar arasında yer alması etik kurallar dahilinde kabul edilemez uygulamalardır.
a) İntihal: İntihal pek çok şekilde yapılabilir: Başkasının makalesi yazarın kendisininmiş gibi sunulabilir, başka bir makalenin ciddi bir bölümü kopyalanabilir veya başka sözcüklerle mealen aktarılabilir (atıfta bulunmadan) veya başkalarının gerçekleştirdiği araştırmaların sonuçları söz konusu araştırmaya aitmiş gibi makalede sunulabilir. İntihalin tüm biçimleri etik dışı davranıştır ve kabul edilemez. Yazarlar orijinal çalışmalar sunmalı ve kaynaklar için uygun atıf veya alıntılama yapılmalıdır.
Gönderilen tüm eserler iThenticate kullanılarak intihal açısından kontrol edilir ve sonrasında Journal of Reconstructive Urology bünyesinde yayınlanmak için uygunlukları değerlendirilir. İntihal oranı yüksek, orijinalliği yetersiz, ciddi bilimsel veya teknik hatalar içeren eserler reddedilir.
b) Veride Sahtecilik: Bilimsel araştırmalarda gerçekte var olmayan ya da değişikliğe uğratılmış verileri kullanmak, veride sahtecilik kapsamında ele alınmaktadır. Yazarlar verilerini etik kurallar dahilinde toplayarak, süreç içerisinde geçerlik ve güvenirliği etkileyecek bir değişikliğe maruz bırakmadan analiz etmelidirler.
c) Çarpıtma: Araştırmadan elde edilen kayıtları ya da verileri değiştirmek, araştırmada kullanılmayan cihaz veya materyalleri kullanılmış gibi göstermek, destek alınan kişi ve kuruluşların çıkarları doğrultusunda araştırma sonuçlarını değiştirmek ya da şekillendirmek, çarpıtma kapsamında ele alınmaktadır. Yazarlar araştırma süreci ile ilişkili verdikleri bilgilerde dürüst, objektif ve şeffaf olmalıdırlar. Etik kuralları ihlal etmekten kaçınmalıdırlar.
d) Yayın Tekrarı: Aynı yayını, yapılmış olan önceki yayınlara atıf yapmaksızın ayrı yayınlar olarak sunmak, yayın tekrarı kapsamında ele alınmaktadır. Değerlendirilmek üzere gönderilen yayınların daha önce başka bir yerde yayımlanması ya da değerlendirme sürecinde olması ile ilişkili sorumluluk tamamen yazarlara aittir. Yazarlar tekrardan kaçınmalı, özgün ve orijinal araştırmalarını göndermeye özen göstermelidirler.
e) Bölerek Yayınlama: Bir araştırmanın sonuçlarını, araştırmanın bütünlüğünü bozacak şekilde ve uygun olmayan biçimde parçalara ayırıp birden fazla sayıda yayımlayarak bu yayınları ayrı yayınlar olarak sunmak, bölerek yayınlama kapsamında ele alınmaktadır. Yazarlar araştırma bütünlüğünü göz önünde bulundurmalı ve sonuçları etkileyecek bölmelerden kaçınmalıdırlar.
f) Yazarlık: Aktif katkısı olmayan kişileri yazarlar arasına dâhil etmek veya olan kişileri dâhil etmemek, yazar sıralamasını gerekçesiz ve uygun olmayan bir biçimde değiştirmek, aktif katkısı olanların isimlerini sonraki baskılarda eserden çıkartmak, aktif katkısı olmadığı halde nüfuzunu kullanarak ismini yazarlar arasına dâhil ettirmek, haksız yazarlık kapsamında ele alınmaktadır. Araştırmanın planlanması, tasarımı, verilerin toplanması, analiz edilmesi, değerlendirilmesi, araştırmanın yayına hazırlanması ve son halinin ortaya koyulması aşamalarına tüm yazarlar yeterli düzeyde katkı sağlamış olmalıdırlar.
g)Etik Sorumluluk: Journal of Reconstructive Urology, "İnsan" öğesinin içinde bulunduğu tüm çalışmalarda Helsinki Deklerasyonu Prensipleri'ne uygunluk (http://www.wma.net/en/30publications/10policies/b3/ index.html) ilkesini kabul eder. Bu tip çalışmaların varlığında yazarlar, makalenin "gereç ve yöntemler" bölümünde bu prensiplere uygun olarak çalışmayı yaptıklarını, kurumlarının etik kurullarından ve çalışmaya katılmış insanlardan "Bilgilendirilmiş olur(informed consent)" aldıklarını belirtmek zorundadır.
Çalışmada "Hayvan" öğesi kullanılmış ise yazarlar, makalenin "gereç ve yöntemler" bölümünde Guide for the Care and Use of Laboratory Animals (www.nap. edu/catalog/5140.html) prensipleri doğrultusunda çalışmalarında hayvan haklarını koruduklarını ve kurumlarının etik kurullarından onay aldıklarını belirtmek zorundadır.
Olgu sunumlarında hastanın kimliğinin ortaya çıkmasına bakılmaksızın hastalardan "Bilgilendirilmiş olur (informed consent)" alınmalıdır.
Yazarlara bilgi, makale hazırlama ve gönderme işlemleri için lütfen tıklayınız.
Yayımcı: Türkiye Klinikleri (Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.)
Açık Erişim: İnternet aracılığıyla Journal of Reconstructive Urology içeriğine, tüm araştırmacılar ücretsiz olarak erişebilir.
Journal of Reconstructive Urology makale değerlendirme ve yayınlama işlemleri için herhangi bir ücret almaz.
Derginin Tarihçesi
Eski İsmi: Türkiye Klinikleri Üroloji Dergisi
Basılı ISSN: 1309-632X
Online ISSN:2146-8869
Yayına Başlama Tarihi:2010
Yayın Bitiş Tarihi:2016
Yeni kayıt olmak için; tıklayınız.
Türkiye Klinikleri Dergilerine makale göndermek için; tıklayınız. (Yalnızca bu yolla gönderilen makaleler işleme alınmaktadır.)
Türkiye Klinikleri Dergilerine abone olmak ve yayımlanmış diğer sayılarına ulaşmak için; tıklayınız.
.: İşlem Listesi